Yem & Tarla TohumlarıForage AsForage As Mıx 7Li Karışım Mera Tohumu 10 Kg
Yem & Tarla TohumlarıForage AsForage As Mıx 7Li Karışım Mera Tohumu 10 Kg

Forage As Mıx 7Li Karışım Mera Tohumu 10 Kg (ÇT106)

Marka : Forage As
Fiyat : ₺1.811,96(KDV Dahil)
Toplam Stok Adedi : 463

Forage As Mıx 7Li Karışım Mera Tohumu 10 Kg

 

Uzun ömürlü olup 5-6 yıl otundan yararlanılır.

Çok yüksek besin değerleri ihtiva eden özel karışımdır.

Strese (sert kışlar gibi) ve kuraklığa dayanıklı sürekli çayır-mera karışımıdır.

Lezzetli, kolay sindirilebilir, enerji ve protein oranı yüksek bir kaba  yemdir.

Süt, kondisyon ve besi artışı sağlar, tüylerde parlaklık meydana gelir.

Mükemmel zemin örtüsüne sahiptir.

Susuzluğa dayanıklıdır.

EKİM ZAMANI: Sonbahar ve erken ilkbahar aylarında ekim yapılır.

EKİM DERİNLİĞİ ve ŞEKLİ: 1,5 ? 2 cm olacak şekilde sürgü altı veya mibzerle toprak sıkıştırılarak ekim yapılır. Dekara 6-7 kg tohum atılmalıdır.

GÜBRELEME: Ekimden önce tohum yatağına 15*15*15 NPK ile dekara 25-30 kg gübreleme yapılmalıdır. Bitkinin çıkışından 15 gün sonra dekara  uygulaması yapılmalıdır. Her biçim ve otlatmadan sonra aynı şekilde gübreleme yapılması tavsiye edilir. Kışa girerken dekara 25 kg 15*15*15 NPK uygulanması bitkinin kök yapısının güçlenmesi açısından çok faydalıdır.

SULAMA: Sonbaharda ve ilkbaharda yağışlı aylarda yağışlar takip edilerek ekildiğinde bitkinin çimlenmesi ve gelişmesi için mevsimsel yağış yeterli olabilir. Genellikle tohumlar 7-21 gün arasında çimlenir.

YABANCI OT KONTROLÜ: İlk çıkıştan sonra yabancı ot görülürse biçimler biraz erkene alınır. 1-2 biçimden sonra tarlada yabancı ot kaybolur.

BESLEME: Çok yüksek besin değerleri ihtiva eden özel bir karışımdır. Süt hayvanlarında yüksek süt artışı sağlar. Gazlı şişlik ve ishale neden olmaz. Kondisyon ve besi artışı sağlar tüylerde parlaklık meydana gelir. Ayak ve tırnak sağlında iyileşme, dişi hayvanların döl verimlerinde de olumlu gelişme sağlar.

OT ÜRETİMİ VE VERİMİ: Otlatma için çok uygundur. Otun fazlası biçilip kuru ot ve silaj yapılarak değerlendirilebilir. Mümkünse ekili alanı bir kez biçtikten sonra otlatmaya geçilmelidir. Otlatma yüksekliği 25 cm dir. Ekili alan ikiye veya üçe bölünerek otlatma yapılmalıdır. Bir alan otlatılırken önceki otlatılan parçanın gübrelenmesi , mümkünse sulaması yapılır. 8 cm den daha derin otlatmalardan kaçınılmalıdır. Çamurda otlatma yapılmamalıdır.  Aşırı otlatma meranın ömrünü kısaltır. Mera yeterli yüksekliğe ulaşmadan (20-25 cm) hayvanlar otlatılmamalıdır. Yağışın durumuna göre yılda birkaç kez biçim yapılabilir. Biçim, bitki boyu 35-40 cm ye ulaştığında yapılmalıdır. 6 cm den daha kısa biçim yapılmamalıdır.

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR