Etkinlik:
Bakır bitki tarafından küçük miktarlarda emilir. Çevre koşullarıyla bazı ürünlerde bakır eksikliği çok belirgin olur. Organik maddeler ve bakır , yüksek pH düzeyleri ve kalker topraklarda, zengin asidik topraklarda, bitkiler tarafından çok az miktar alınabilirler. Bakır, solunum için en önemli enzimlerin bazılarının temel aktivatörüdür. Aynı zamanda, fotosentez, protein sentezi ve büyüme hormonu (indolacetic asit) sentezinde ayrıca pek çok mantar ve bakteri gelişimini kontrol için kullanılır.
Sonuçlar:
Uygulamaları nedeniyle organik şelat tarafından taşınan bakır, trans-katmanlı (sistemik) eylem, bitkinin direncini arttırır. Uygulama ile bakır eksikliği belirtileri kolayca önlenebilir ve tedavi edilebilir.
Bileşim
Bakır (Cu), su% 9 çözünür
Özellikler: Yoğunluk 1250 gr / lt, pH 8 ± 0,5 Devlet: Sıvı
Yapraktan dozları: 100 litre su ile 50-75 ml.
Damla dozları: 500-750 ml / 1000 m2.
KULLANIM ALANLARI |
Elma ve Armut Kara Lekesinde |
Yumuşak çekirdekli (Elma, armut) meyve ağaçlarında Ateş Yanıklığı hastalığı |
Sert çekirdekli meyve ağaçlarında (Kiraz, vişne) bakteriyel kanser ve zamklanma hastalığına karşı |
Kiraz dal yanıklığı hastalığı |
Meyve ağaçlarında armillaria kök çürüklüğü hastalığı |
Bağlarda ölü kol hastalığına karşı |
|
Notlar: Her zamanki yaprak gübreleri ile BiG COP kullanmak mümkündür. Aynı zamanda en yaygın bitki koruma ürünleri ile karıştırılabilir. |