Toz GübrelerDr.TarsaDr Tarsa Keymag Safir NP Gübresi 27-5-0 Azot 25kg
Toz GübrelerDr.TarsaDr Tarsa Keymag Safir NP Gübresi 27-5-0 Azot 25kg

Dr Tarsa Keymag Safir NP Gübresi 27-5-0 Azot 25kg (TRM000205-1)

Marka : Dr.Tarsa
Fiyat : ₺1.040,99
Toplam Stok Adedi : 7

Dr Tarsa Keymag Safir NP Gübresi 27-5-0 Azot 25kg

Dr Tarsa Keymag Safir | NP gübresi
27-5-0

İçerik
Elementler    % w/w
Azot (N):     %27
Potasyum (P2OS):     %5

Azot; bitkide vegetatif gelişmeyi sağlayan önemli bir elementtir. Bitkilerin dal, sürgün, yaprak gibi yeşil aksamının gelişmesi, fotosentez etkinliği, kök ve gövde oluşumu için önemli bir elementtir. Besin maddeleri içerisinde kendisini en çabuk azot noksanlığı hissettirir. Bu yüzden azot, bitki besin maddeleri içerisinde, en önemlisidir ve gübrelemede en çok kullanılanıdır.

Azot noksanlığında bitkilerde, büyüme ve gelişme hızlı bir şekilde yavaşlar, bitki küçük kalır. Sürgün sayısı az ve sürgün boyu normalden kısadır. İlerlemiş azot noksanlığında sürgünler kıvrılarak aşağı doğru büyür. Yapraklar küçülerek vaktinden önce dökülür ve ağır kloroz (sararma) görülür. Bitki yaşlılık hormonu salgılar ve kök gelişimi zayıftır. İnce ve zayıf kökler görülür.

Azot noksanlığı öncelikle kendini yaşlı yapraklarda gösterir.

Azotun fazla verilmesi durumunda ise bitkide anormal boya kaçma, bitki dokularında gevşekleşme, bitkide yatma, hastalıklara karşı direncin azalması, geç çiçeklenme ve raf ömründe kısalma, şeker sentezinde azalma, erken meyve dökülmesi, depo hastalıklarının artması gibi olumsuzluklar gözlemlenir.

Fosfor, çiçeklenme biyolojisi, tohum oluşumu, enerji transferi (ATP),gen aktarımı (DNA) gibi konularda mutlak gereklidir. Fosfor noksanlığı bitkinin en çok generatif yönden zarar görmesine neden olur.

Kullanım Alanı :
Keymag Safir yüksek miktarda Azot içerigi ile her bitkide bitkinin azot ihtiyacını gidermek için kullanılabilir. Fosfor içerigi sayesinde bitkilere enerji sağlar ve bitkilerin daha yesil kalmasını saglar. Fosforlu gübrelemelerinize destek saglar. Nıtrat Azotu içeriginin yüksek olmasından dolayı Azotu bitkiler daha hızlı alırlar.

Keymag Safir direk topraga uygulanabildigi gibi damlama sisteminden ve yagmurlama sisteminden de rahatlıkla uygulanabilir. %100 suda çözünen bir gübredir.
 
Kullanım Tavsiyeleri
Bitki Doz
(kg/da) Açıklama
Mısıf 4-5 Damlama her uygulamada
Bugday,Arpa 10-15 Tabanda uygulama
Üzüm 3-4 Damlama her uygulamada
Patates 4-5 Yağmurlama her uygulamada
Pancar 3-4 Yağmurlama her uygulamada
Sebzeler(Domates,Biber vs.) 2-3 Damlama her uygulamada
Meyve Agaçları 3-4 Damlama her uygulamada
Yonca, Fig, Yem bezelyesi 2-3 Yağmurlama her uygulamada
Fındık 10-15 Tabanda uygulama

 

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR